hr logo

erasmus povelja logo

Пријава

Пријави се

Корисничко име *
Лозинка *
Запамти ме
Специјална признања Универзитета поводом прославе јубилеја
Четвртак 11 Јун 2015, 12:00

Поводом обележавања јубилеја – 50 година успешног научног, образовног и уметничког рада Универзитета у Нишу, Савет ове високошколске институције, на седници одржаној 27. маја 2015.  године, донео је одлуку да се доделе  специјална признања заслужним институцијама и истакнутим појединцима,  члановима Универзитета и најбољим студентима. Лауреатима ће признања  бити уручена на свечаности поводом обележавања јубиларног Дана Универзитета, у четвртак,  11. јуна у 12:00 сати.

За изузетан допринос развоју Универзитета у Нишу додељује се Златни знак Универзитета у Нишу:

Граду Нишу, Норвешком универзитету за науку и технологију у Трондхајму (Norwegian University of Science and Technology - NTNU) и проф. др Драгану Денићу,  продекану Електронског  факултета Универзитета у Нишу.

За значајан допринос развоју Универзитета у Нишу, биће додељен Сребрни знак Универзитета у Нишу:
госпођи Хилде Скеие (Hilde Skeie) са Норвешког универзитета за науку и технологију у Трондхајму, гoспoдину Торе Ролфу Јоргенсену (Tore Rolf Jørgensen) са Факултета за информационе технологије, математику и електротехнику, Норвешког универзитета за науку и технологију у Трондхајму, др Стевану Илићу, редовном професору, декану Медицинског факултета Универзитета у Нишу, др Јордани Марковић, редовном професору Филозофског факултета Универзитета у Нишу и др Ненаду Д. Павловићу, проректору Универзитета у Нишу и редовном професору Машинског факултета Универзитета у Нишу.

И најбољим студентима који су завршили  основне академске студије Универзитета биће додељен Сребни знак:

Александру Ђорђевићу, Александри Арсенијевић, Јелици Милосављевић и Милици Јовић студентима Економског факултета у Нишу, Николи Тасићу са Електронског,  Милошу Марковићу са  Правног,   Николи Стевановићу са Природно-математичког факултета, Сандри Стаменковић са Технолошког факултета у Лесковцу, Милкици Радовановић дипломцу  Факултета уметности и Душану Миленковићу са Филозофског факултета у Нишу.

Сребрни знак добиће и свршени студенти мастер академских студија у 2013/2014. години:
Данило Бошковић, Мина Марковић и Гордан Јанковић (Економски факултет), Никола Симић (Електронски факултет), Неда Савић (Правни факултет), Ирена Раца  (Природно-математички факултет), Кристина Марковић (Факултет спорта и физичког васпитања, Никола Пековић (Факултет уметности) и Милена Станковић (Филозофски факултет), као и Милан Џунић најбољи свршени  студент интегрисаних академских студија на Медицинском факултету.

Овом приликом  биће додељене и Повеље Универзитета у Нишу најбољим  свршеним студентима факултета у школској 2013/2014. години:
Александри Игић са Грађевинско-архитектонског факултета, Емилији Стојановић са Факултета спорта и физичког васпитања, Милени Булајић са Учитељског факултета у Врању, Наталији Тошић  са Факултета заштите на раду.

Повељу за најбоље студенте мастер студија добиће:
Милица Стефановић (Машински факултет), Дејан Стојковић (Технолошки факултет у Лесковцу), Андрија Зорић Грађевинско-архитектонски), Данијела Проковић (Факултет заштите на раду) и Тамара Лутовац (Учитељски факултет у Врању).

Локација Велика сала Универзитета у Нишу