hr logo

Пријава

Пријави се

Корисничко име *
Лозинка *
Запамти ме
11.10.2017 13:25

Позив за учешће у HEduFair seminaru

Универзитет у Нишу обавештава све заинтересоване да Фондација Темпус - Еразмус+ канцеларија у Србији позива све заинтересоване да узмеу учешће у HEduFair контакт семинару - сајму високог образовања 17. октобра 2017. године у Хотелу Метропол. Ове године, HEduFair одржава се у организацији Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији у сарадњи са Шведским саветом за високо образовање.

Можете се регистровати попуњавањем формулара за регистрацију путем овог линка: <http://erasmusplus.rs/erazmus-hedufair-2017/>.

Регистрација је отворена до 12. октобра 2017. год.

Учешће на сајму је бесплатно.

Протекле две године, HEDuFair сајам високошколских институција окупио је неколико стотина учесника из земаља Западног Балкана као и Финске, Данске, Исланда, Норвешке, Француске, Шпаније, Хрватске, Литваније, Летоније, Естоније, Чешке, Грчке и Кипра.

Циљ овогодишњег догађаја је да се високошколским установама из Србије и институцијама из Шведске и других програмских земаља пружи могућност умрежавања и иницирања партнерстава у оквиру програма Erasmus + i Linnaeus-Palme Programa.

Учесници ће имати прилику да чују више о примерима најбољих пракси пројеката стратешких партнерстава и међународне кредитне мобилности, Жан Моне активностима, као и о програму Linnaeus-Palme.

Ове године, уместо изложбеног дела (штандова), прилика да ушесници остваре међусобне контакте на што ефикаснији и непосреднији начин биће конципирана кроз групне дискусије организоване по областима од интереса. Из овог разлога, подстичемо пријаву не само делегираних представника инсититуција, већ и свих наставника и сарадника који који желе да се информишу о могућностима за међународну сарадњу.

Учесници из Шведске долазе из следећих институција: Шведски савет за високо образовање, Универзитет у Стокхолму, Универзитет у Јевлеу, Малардален Универзитет, Шведски универзитет пољопривредних наука, Универзитет у Линћепингу, Лине Универзитет и Универзитет у Лунду.

Поред представника универзитетских и факултетских сектора за међународну сарадну, биће присутни и наставници и истраживачи из следећих области: политичке, историјске, религијске и културне студије, студије културе и образовних наука, пословна администрација, менаџмент у образовању, високо образовање, специјално образовање, рачунарство и софтверско инжењерство, индустријско инжењерство, екологија, математика.

Такође, последњи сегмент семинара биће посвећен једночасовном састанку представника канцеларија међународну сарадњу институција из Србије, како би овом приликом међусобно разменили своја искуства у имплементацији КА1 пројеката међународне кредитне мобилности.

Нацрт агенде погледајте овде.