hr logo

Пријава

Пријави се

Корисничко име *
Лозинка *
Запамти ме
04.12.2017 14:12

Презентација франкофоних програма универзитеске и научне сарадње

Универзитет у Нишу обавештава све заинтересоване да ће Француски институт у четвртак, 7. децембра 2017. године, на Универзитету у Нишу, одржати преподневну презентацију франкофоних програма универзитетске и научне сарадње и француско-српских програма сарадње. Овај сусрет намењен је свим запосленим на универзитетима у Нишу и Крагујевцу (професорима, истраживачима и адмистративном особљу) који желе да успоставе сарадњу са новим партнерима уз помоћ Универзитетске франкофоне агенције или Француског института у Србији.

Скуп ће отворити проф. др Весна Лопичић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Нишу.

Господин Мохамед Кетата, директор Регионалне канцеларије за Централну и Источну Европу (са седиштем у Букурешту), обратиће се први пут запосленима на  универзитету у  Нишу и Крагујевцу, који су постали део Франкофоне универзитетске агенције 2016. године. Представиће овом приликом све погодности које су доступне члановима ове франкофоне универзитетске мреже за финансирање истраживачких пројеката у свим научним областима.

Све могућности сарадње и финансирања које омогућава Француски институт у Србији представиће Жан- Батист Кизен, саветник за сарадњу и културну делатност и директор Француског института као и Весна Адамовић, задужена за универзитетску и научну мобилност и Сандра Елезовић, представница информативног центра Цампус Франце.

Овај догађај (са обезбеђеним преводом) отворен је за све запослене на овим универзитетима.
Програм презентације погледајте овде.