hr logo

erasmus povelja logo

Bets10
Пријава

Пријави се

Корисничко име *
Лозинка *
Запамти ме

Технолошки факултет - Прехрамбена технологија и биотехнологија - МАС

Студијски програм - Прехрамбена технологија и биотехнологија

Научно поље - Техничко - технолшке науке
Научна област - Технолошко инжењерство
Диплома/титула - Мастер инжењер технологије
Ниво студија - Мастер академске студије
Број ЕСПБ бодова - 60

Опис студијског програма - Информације које ближе одређују квалификације за коју се диплома издаје

Назив студијског програма: У оквиру студијског програма Прехрамбена технологија и биотехнологија постоје два студијска подручја Прехрамбена технологија и Биотехнологија.

Циљеви студијског програма: Оспособити студенте за самосталан научни рад и за примену научних и стручних знања из области студијских подручја Прехрамбена
технологија и Биотехнологија у пракси.
Исход процеса учења: Студенти који заврше master студије из Прехрамбене технологије и биотехнологије стичу неопходна знања за бављење научно-истраживачким радом
као и за самостално решавање практичних проблема у привреди из области прехрамбене технологије и биотехнологије.

Подаци о намени стеченог звања - Информације о академским и професионалним могућностима које пружа квалификација

На мастер академским студијама студенти стичу неопходна знања и вештине да воде, креирају и развијају нове технолошке процесе и производе из области Прехрамбене
технологије и Биотехнологије, као и за примену оригиналних идеја и непосредно укључивање у научно-истраживачки рад. Истовремено, студенти су оспособљени да прихвате
најновије резултате научно-технолошког процеса и користе савремене методе рада.

Погледајте више детаља о факултету: Технолошки факултет